L E N K I L L E - työpaja
*Suositut työpajat tulossa taas keväällä 2021 livenä ja verkossa*

Haluaisitko saada lisää tehoa lenkkeilyyn täsmäharjoitteiden, kehonhuollon ja hengitystekniikan avulla?

  • Tiesitkö, että lenkkeillessä hyvä lantion hallinta on avain tasapainoiseen juoksutekniikkaan ja auttaa ehkäisemään loukkaantumisia?
  • Tai että alaraajatyöskentelyä kehittämällä saadaan keho toimimaan tehokkaammin yhden jalan varassa?
  • Kaipaatko täsmävenytyksiä lenkkeilyyn ennen ja jälkeen lenkin sekä liikkuvuuden ylläpitämiseksi?
  • Haluatko lisää tehoa liikkumiseen tasapainoisen hengityksen avulla?

L E N K I L L E -työpajassa keskitytään lenkkeilyn oheisharjoitteisiin, jotka tuovat itse lenkkeilyyn lisää tehoa asennonhallinnan, liikkuvuuden ja hengitystekniikan kautta. Lisäksi oheisharjoitteilla voidaan pienentää loukkaantumisten ja rasitusvammojen riskiä.

Ohjaus sisältää sopivasti teoriaa käytännön harjoitteiden ohessa, fysioterapeuttien ammattitaidolla. Sopii kaikenkuntoisille kävelijöille ja juoksijoille, pieni ryhmäkoko tuo mahdollisuuden myös yksilölliseen ohjaukseen.

Työpaja sopii kaikentasoisille kävelijöille ja juoksijoille.

Sisältö

  1. lenkkeilijän venyttelyn ja liikkuvuusharjoittelun liikepankki
  2. lantion alueen vahvistavat harjoitteet
  3. alaraajatyöskentelyä tukevat harjoitteet
  4. hengityksellä lisää tehoa liikkumiseen ja tukea palautumiselle

VALMENTAJAT

L E N K I L L E -menetelmän ovat kehittäneet fysioterapeutit Janna Lehtomäki ja Mirkka Tikkanen.

Meitä yhdistää nuoruuden kilpahiihto, fysioterapiaopiskelu, ystävyys, yrittäjyys sekä työhön, terveyteen ja liikuntaan liittyvät arvot ja ajatusmaailma. Meillä molemmilla on hyvin samankaltainen käsitys ihmisen kokonaisvaltaisuudesta, toisen kohtaamisesta, terveydestä, liikunnasta, palautumisesta ja hyvinvoinnista. Lähtökohdat tekemiseen on oman kehon ja mielen kuuntelu lempeästi, myötätuntoisesti ja hyväksyen.

LENKILLE -menetelmä yhdistää kaiken olennaisen meidän ammattitaidosta lenkkeilyn ja palautumisen tueksi.

Janna Lehtomäki / Askelpiste Oy

fysioterapeutti, osaamisalueena alaraajafysioterapia

" Pyrin luomaan jokaiselle ohjattavalle mahdollisuuden pysähtyä löytämään avaimia omaan luonnolliseen tapaan liikkua ja huoltaa kehoa. Haluan nähdä sanottujen rajoitteiden, pelkojen ja esteiden taakse ja madaltaa kynnystä astua lähemmäksi meille ihmisille luonnollista tarvetta, liikkumista.

Aktiivinen lapsuus arjen liikkumisen ja nuoruuden kilpahiihdon parissa ovat olleet vahva pohja, jonka päälle on ollut hyvä rakentaa ammattia ja omaa liikunnallista elämäntapaa. Kaikki liikkuminen mitä voin tehdä ulkona ja luonnon läheisyydessä ovat minulle merkityksellisiä ja lähellä sydäntä. Työssäni fysioterapeuttina ja valmentajana keskityn yksinkertaisen ja luonnollisen liikkumisen löytämiseen ja ohjaamiseen. Kehon, liikkeen ja mielen yhteys on voimakas ja sen parissa työskentely yhdessä asiakkaiden kanssa on antoisaa."

www.askelpiste.fi

Mirkka Tikkanen / Puron Virta

työfysioterapeutti, hengityskouluohjaaja, yin joogaohjaaja, meditaatio- ja rentoutusohjaaja

"Ohjaajana parasta on kohtaamiset ja mahdollisuus jokaisen huomioimiseen yksilönä. Ohjauksessani korostuu tietoisuus - kehon, hengityksen ja mielen tarkkailu ja kuuntelu - miten paljon tietoa saadaankaan meidän viisaasta kehostamme kun vain maltetaan kuunnella.

Oma taustani lenkkeilijänä on nuoruusajan kilpahiihdossa. Sittemmin kilpailu on jäänyt, mutta lenkkeily on pysynyt. Kaikki liike on keskeisessä roolissa myös toimiessani fysioterapeuttina ja erilaisten ryhmien ohjaajana. Lisääntynyt tietoisuus ihmisen kokonaisvaltaisuudesta on tuonut hyväksyntää, myötätuntoa ja lempeyttä kaikkea liikettä ja liikkumista kohtaan.

Inspiroidun kohtaamisista. Ja jokaisesta, joka haluaa tehdä asioita oman hyvinvointinsa eteen."

Tervetuloa mukaan kohti terveempää, turvallisempaa ja tehokkaampaa lenkkeilyä.

Nähdään lenkillä!

Palautteita L E N K I L L E -workshopeista

"Tosi hyödyllinen workshop, opit menivät heti käyttöön. Kiitos teille!"

"Workshopin harjoitteet ovat tuoneet keveyttä askeleisiin, juoksu tuntuu paljon vapaammalta."

VARAA TYÖPAJA

Haluaisitko varata yksityisen työpajan työyhteisöllesi tai urheiluseurallesi? Ota yhteyttä ja pyydä tarjousta tämän lomakkeen kautta tai lähetä sähköpostia mirkka@puronvirta.fi.