MIRKKA TIKKANEN
Arvostan terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Inspiroidun oivalluksista ja uuden oppimisesta, elämästä ja kohtaamisista; parasta on kohdata ihminen, kuka haluaa ja tekee itselleen hyvää.
Haluan välittää Sinulle virtaavaa hyvinvointia, lempeää läsnäoloa ja tasapainoa arkeesi.

Mirkka Tikkanen
Mirkka Tikkanen

Nuoruuteni kului kilpaurheilun parissa ja liikunta on edelleen iso osa elämääni. Liike on keskeisessä roolissa toimiessani fysioterapeuttina ja lisäksi olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja jo 15 vuoden ajan. Kaikkea tekemistäni ja arkeani ohjasi pitkään tekeminen ja eteenpäin puskeminen: fyysisyys, aktiivisuus, suorittaminen. Piti ehtiä enemmän ja olla tehokkaampi työssä, arjessa ja liikunnassa.

Jooga, hengitysharjoitukset ja meditaatio ovat tuoneet vastakohdan kaikelle muulle tekemiselleni; tuoden pehmeää, passiivista ja lataavaa pysähtymistä tekemisen rinnalle. Tuoden jotain, jossa en voi suorittaa. Olemista. Ne ovat kasvaneet osaksi arkeani, elämäntavakseni. Ne ovat minulle keinoja pysähtyä, lisätä tietoista läsnäoloa, hengittää ja toimia tietoisemmin. Keinoja kuunnella miltä tänään t u n t u u : kehossani, hengityksessäni ja mielessäni.

Pysähtymisen ja läsnäolon kautta myös aika tuntuu kuluvan hitaammin; mitä kaikkea päivässä ehtiikään tehdä kun toimii tietoisesti, omien arvojensa mukaisesti. Ja pysähtyminen tuo tilaa kulkea taas eteenpäin.

Käsitykseni terveyden kokonaisvaltaisuudesta, kehon ja mielen yhteydestä, on viime vuosina vahvistunut. Tämä näkyy myös työssäni fysioterapeuttina ja ohjaajana: parhaita tuloksia saadaan silloin kun liike, hengitys ja tunne tukevat toisiaan.

Haluan ohjata myös sinua löytämään sopivat harjoitukset hengityksesi tasapainottamiseksi ja rentouden lisäämiseksi muuttuvissa elämäntilanteissa. Antaa sinulle keinoja lisätä tietoisuutta tästä hetkestä. Keinoja ja harjoituksia, joilla palata hakemaan rentoutta tai voimaa, itseluottamusta ja ajatusten selkeyttä juuri silloin kun sitä päiväsi aikana tarvitset. Auttaa sinua elämään elämääsi hyvinvoivana, iloiten ja läsnäollen.

Koulutus

  • Fysioterapeutti AMK 2005, työterveyshuollon erikoistumisopinnot 2007
  • Yin-joogaohjaaja 2017
  • Meditaatio- ja rentoutusohjaaja 2018
  • Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena (Psykofyysinen hengitysterapia / Hengityskoulu) 2020
  • Tietoisen läsnäolon hyvinvointivaikutukset (5 op) 2020
  • Työikäisten aivoterveyden edistäminen (3 op) 2020
  • Psyykkisen valmennuksen perusteet (3 op) 2020

  • Lisäksi useita palautumisen, hengityksen, joogan, liikunnan ja fysioterapia-alan lyhytkoulutuksia, kursseja ja työpajoja.