MIRKKA TIKKANEN

Arvostan terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Inspiroidun elämästä ja kohtaamisista, oivalluksista ja uuden oppimisesta.

Haluan välittää Sinulle hyvää oloa, positiivisia ajatuksia, sisäistä voimaa ja energiaa arkeesi.

Mirkka Tikkanen
Mirkka Tikkanen

Nuoruuteni kului kilpaurheilun parissa ja liikunta on edelleen iso osa elämääni. Liike on keskeisessä roolissa toimiessani fysioterapeuttina ja lisäksi olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja lähes 15 vuoden ajan. Kaikkea tekemistäni ja arkeani ohjasi pitkään yang-energia: fyysisyys, aktiivisuus, suorittaminen. Piti ehtiä enemmän ja olla tehokkaampi työssä, arjessa ja liikunnassa.

Jooga ja meditaatio ovat tuoneet vastakohdan kaikelle muulle tekemiselleni; tuoden pehmeää, passiivista ja lataavaa yin-energiaa suorittavan yang-energian rinnalle. Tuoden jotain, jossa en voi suorittaa. Jooga tasapainottaa minua kokonaisvaltaisesti, hoitaa kehoani ja rauhoittaa mieltäni. Meditaation kautta voin saavuttaa sisimpäni, josta löydän oman aidon itseni. Sisintäni kuunnellen voin lempeästi hyväksyä itseni ja tuntea kiitollisuutta kaikesta mitä on.

Jooga ja meditaatio sekä lyhyet läsnäoloharjoitukset työn ja arjen lomassa ovat kasvaneet osaksi arkeani, elämäntavakseni. Ne ovat minulle keinoja pysähtyä, lisätä tietoista läsnäoloa, hengittää ja toimia tietoisemmin. Pysähtymisen ja läsnäolon kautta aika tuntuu kuluvan hitaammin; mitä kaikkea päivässä ehtiikään tehdä kun toimii tietoisesti, omien arvojensa mukaisesti?

Haluan ohjata myös Sinua löytämään sopivat harjoitukset energioidesi tasapainottamiseksi muuttuvissa elämäntilanteissa. Antaa sinulle keinoja saavuttaa sisimpäsi, johon voit harjoitusten avulla yhä helpommin palata hakemaan voimaa, itseluottamusta ja ajatusten selkeyttä juuri silloin kun sitä päiväsi aikana tarvitset. Auttaa Sinua elämään elämääsi hyväksyen, iloiten ja läsnäollen. Koska kaikki on jo Sinussa.

Koulutukseni

  • Fysioterapeutti AMK 2005, työterveyshuollon erikoistumisopinnot 2007
  • Yin-joogaohjaaja 5/2017
  • Meditaatio- ja rentoutusohjaaja 6/2018
  • Useita ryhmäliikunta- ja fysioterapia-alan lyhytkoulutuksia ja kursseja