PURON VIRTA

Tiesitkö, että sana 'puro' tarkoittaa espanjan kielessä puhdasta, pelkkää, virheetöntä; sellaista, johon ei sisälly mitään muuta. Sellainen on myös Sinun sisimpäsi.


Puron Virta tuottaa palveluita kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen, 

keinoja ja tekniikoita:

 - hengityksen tasapainottamiseen, 

 - kehon ja mielen rauhoittamiseen ja rentoutumiseen, 

 - stressinhallintaan, 

 - kehon- ja mielenhuoltoon. 

Toiminta-alueena on Lahti ja Etelä-Suomen alue, sopimuksen mukaan myös muu Suomi.

Puron Virta
Puron Virta

Kotipihamme vieressä on lähde, josta lähtevä puro reunustaa pihaamme. Puro virtaa vapaana päivästä toiseen vuodenaikojen vaihtuessa, joskus solisten ja kuohuten, joskus hiljaa ja hidastellen. Vesi on puhdistautumisen, alitajunnan, rakkauden ja tunteiden elementti. Kuten vesi virtaa purossa päivin ja öin, ovat myös tunteemme jatkuvassa liikkeessä. Vesi symboloikin mielestäni jatkuvaa muutosvirtaa koko elämässämme, ja myös hengityksemme ja tunteidemme virtaa.

Espanjan kielessä sana 'puro' tarkoittaa puhdasta, pelkkää, virheetöntä; sellaista, johon ei sisälly mitään muuta. Sellainen on pohjimmiltaan myös sinun sisimpäsi ja hengityksesi. Voisitko antaa hengityksesi virrata vapaana kuin puro? Antaa sisimpäsi vapautua turhista ajatuksista ja tunteista, jolloin ilo ja hyvä olo voivat virrata pieninä puroina Sinussa?

Puron Virta tarjoaa Sinulle tilaisuuden huoltaa kehoasi ja mieltäsi: herättää ne sisäiset purosi virtaamaan vapaana.

MIRKKA TIKKANEN

Arvostan terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Inspiroidun elämästä ja kohtaamisista, oivalluksista ja uuden oppimisesta.

Haluan välittää Sinulle virtaavaa hyvinvointia, lempeää läsnäoloa ja tasapainoa arkeesi.

Mirkka Tikkanen
Mirkka Tikkanen

Nuoruuteni kului kilpaurheilun parissa ja liikunta on edelleen iso osa elämääni. Liike on keskeisessä roolissa toimiessani fysioterapeuttina ja lisäksi olen ohjannut erilaisia ryhmäliikuntatunteja jo 15 vuoden ajan. Kaikkea tekemistäni ja arkeani ohjasi pitkään tekeminen, yang-energia: fyysisyys, aktiivisuus, suorittaminen. Piti ehtiä enemmän ja olla tehokkaampi työssä, arjessa ja liikunnassa.

Jooga, hengitysharjoitukset ja meditaatio ovat tuoneet vastakohdan kaikelle muulle tekemiselleni; tuoden pehmeää, passiivista ja lataavaa olemista, yin-energiaa, tekemisen rinnalle. Tuoden jotain, jossa en voi suorittaa. Ne ovat kasvaneet osaksi arkeani, elämäntavakseni. Ne ovat minulle keinoja pysähtyä, lisätä tietoista läsnäoloa, hengittää ja toimia tietoisemmin. Keinoja kuunnella miltä tänään  t u n t u u : kehossani, hengityksessäni ja mielessäni. Pysähtymisen ja läsnäolon kautta myös aika tuntuu kuluvan hitaammin; mitä kaikkea päivässä ehtiikään tehdä kun toimii tietoisesti, omien arvojensa mukaisesti.

Käsitykseni terveyden kokonaisvaltaisuudesta, kehon ja mielen yhteydestä, on viime vuosina vahvistunut. Tämä näkyy myös työssäni fysioterapeuttina ja ohjaajana: parhaita tuloksia saadaan silloin kun liike, hengitys ja tunne tukevat toisiaan.

Haluan ohjata myös Sinua löytämään sopivat harjoitukset hengityksesi tasapainottamiseksi muuttuvissa elämäntilanteissa sekä kehon ja mielen huoltamiseksi. Antaa sinulle keinoja lisätä tietoisuutta tästä hetkestä. Keinoja ja harjoituksia, joilla palata hakemaan rentoutta tai voimaa, itseluottamusta ja ajatusten selkeyttä juuri silloin kun sitä päiväsi aikana tarvitset. Auttaa Sinua elämään elämääsi hyvinvoivana, iloiten ja läsnäollen.

Koulutus

  • Fysioterapeutti AMK 2005, työterveyshuollon erikoistumisopinnot 2007
  • Yin-joogaohjaaja 5/2017
  • Meditaatio- ja rentoutusohjaaja 6/2018
  • Useita ryhmäliikunta- ja fysioterapia-alan lyhytkoulutuksia ja kursseja