YIN JOOGA

Syvä, rentouttava ja palauttava harjoitus vaikuttaa kehoon, mieleen ja sieluun.

Yin jooga
Yin jooga

Yin jooga on rauhallista ja paikallaan pysyvää, lempeää ja hellävaraista. Harjoitus on vastakohta hektiselle ja suorittavalle yang-energialle, joka täyttää päivämme. Yin-harjoitus tarjoaa mielelle mahdollisuuden rauhoittua, päästää irti kiireestä ja stressistä, aikatauluista ja suorittamisesta. Harjoitus auttaa tasapainottamaan energioita tuoden pehmeää ja lataavaa yin-energiaa päivääsi. Harjoitus tarjoaa tilaisuuden pysähtyä tähän hetkeen, laskeutua läsnäoloon, jolloin ei tarvitse murehtia mennyttä tai kiirehtiä tulevaan. Harjoituksessa mitään ei pakoteta tapahtumaan, vaan kaiken mahdollisen annetaan tapahtua.

Yin jooga on kokonaisvaltainen harjoitus, vaikuttaen kehoon, mieleen, sydämeen ja sieluun. Kevyillä, pitkäkestoisilla venytyksillä päästään käsiksi yin-kehoon: sidekudoksiin, lihaskalvoihin, niveliin. Yin-harjoitus auttaa hoitamaan selkää ja lisäämään lantion alueen liikkuvuutta. Harjoituksessa ei tavoitella ääriasentoja, vaan venytyksen viedään sinne asti minne oma keho luonnollisesti päästää. Avataan liikkuvuutta sinne, missä tukoksia on ja haetaan tervettä liikkuvuutta siihen kehoon mitä se on.

Hengitys on iso osa yin-harjoitusta. Myös epämukavissa tuntemuksissa pyritään hengityksen avulla löytämään luonnollista rentoutumista ja antautumista. Tietoinen, rauhallinen hengitys aktivoi parasympaattista hermostoa, mikä auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan, poistamaan stressiä ja parantamaan unenlaatua. Hengistys auttaa lataamaan kehoa ja vapauttamaan mieltä.

Yin jooga tehdään lattiatasossa omaa kehoa kuunnellen. Harjoitus sopii myös aloittelijoille.

Yin Joogaa
aika: tiistai klo 19.15 ja sunnuntai klo 17.35
paikka: Fressi Lahti, Vapaudenkatu 13, Lahti

Tervetuloa latautumaan, tule juuri sellaisena kuin olet.